Software installeren voor het videogesprek

Wat is Zoom?

Zoom is een Clouddienst waarmee je een virtuele bijeenkomst mee kunt houden. Alsof je met elkaar aan een grote tafel zit, maar dan via het internet. Je moet wel minstens een microfoon en luidspreker hebben aangesloten op je PC en eventueel voor video een webcam. Bij een laptop is dit doorgaans al het geval, net als op je mobiele telefoon of iPad.

Hoe werkt het?

Om Zoom te kunnen gebruiken moet je een gratis stukje software installeren. Dit moet je installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Kies zelf het apparaat wat je het prettigst vindt. Mocht je het vervelend vinden om de camera aan te zetten, of je hebt geen (web) camera. Geen probleem, het werkt ook zonder (web)camera en je kunt de camera ook uitzetten.

Installatie Windows Computer:

Ga naar de download pagina van Zoom: https://zoom.us/download

  1. Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads)
  2. Installeer het op je computer.

Installatie Android telefoon of tablet:

Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

Installatie iOS, iPhone of iPad:

Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.

Deelnemen aan het videogesprek:

BELANGRIJK: Voor op voorhand een test uit! Zie verder onderaan de pagina hoe je dat doet.

  1. Klik op de link die je van ons hebt ontvangen
  2. Geef toestemming om Zoom te starten
  3. Geen je naam in (zelfde naam als bij de inschrijving!)
  4. Kies voor de optie: Computer Audio gebruiken

Je bent nu een deelnemer aan het videogesprek. Je komt in de wachtkamer terecht. Eén van onze medewerkers zal je toelaten aan het gesprek zodra iedereen klaar is. Er volgt mogelijk nog een korte test om te kijken of alles goed functioneert.

Instellingen:

Links onderaan zit een microfoon en camera icoontje. Er staat een streep door deze knoppen als je niet hoorbaar en/of zichtbaar bent. Wil je wel zichtbaar of hoorbaar zijn klik er dan op.

Met deze knoppen kun je ook je audio en video-instellingen aanpassen, andere luidspreker, microfoon of webcam kiezen, indien gewenst.

Het videogesprek beëindigen gaat met Leave Meeting

Test uitvoeren:

Voer zeker op voorhand een test uit om te kijken of de software correct werkt. Omdat de gereserveerde slots kort zijn, is er geen tijd om problemen op te lossen na het aanmelden. Indien niet alles naar behoren werkt, zullen wij het gesprek moeten stoppen.

BELANGRIJK: Je kan snel en gemakkelijk testen of alles correct werkt door deze link te volgen: https://zoom.us/test

Heb je toch nog problemen met het installeren, of bij het instellen van je video en/of geluid? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wanneer ontvang ik de link voor mijn videogesprek

We doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien. Maar om te voorkomen dat er nog last-minute moet gewijzigd worden, gaan we de link naar het videogesprek maar enkele dagen voor het gesprek naar jullie toezenden. Zo kunnen we ons er eerst van verzekeren dat alles optimaal werkt.

Tot binnenkort allemaal!
Veel plezier met je videogesprek.

Team SenTeVee.be en De Shack!